Aquesta es sens dubte, la recepta dolça que més m'agrada.
És elaborat, però gens difícil, os animo a probar-ho!
8 rovells
6 clares
300gr xocolata foundant
350gr mantega
160gr sucre
160gr farina
una mica de sucre glass per adornar.
-Precalentar el forn a 250ºC MOLT IMPORTANT
-Desfer la mantega
-Batre els rovells amb el sucre i afegir la mantega fosa
-Desfer la xocolata, molt a poc a poc per que no es cremi
-Montar les clares a punt de neu
-Afegir la xocolata a la mescla anterior amb els rovells, el sucre...
-Mesclar-ho tot afagint cullerada a cullerada la clara montada, removent a poc a poc de baix a adalt sense que perdi la textura de neu.
-Tamissar la farina a la mescla removent suavement.
-Motlles: Es poden utilitzar motlles amb mantega i sucre glass o xocolata en pols per que la massa no se'ns enganxi, a mi m'ha funcionat molt bé el paper de forn. Al final es desmotlla fàcilment, i gairebé sense tocar-lo. És molt sensible...
Per a que el coulant ens surti bé, hem de conèixer el nostre forn. Per això jo vaig fer dos coulants de proba. Per exemple, el primer 10 minuts, i el segon més o menys temps, depenent de com ens hagi quedat el primer. Per fora dur, per dins líquid.
Amb el meu forn ho faig així:
Amb el meu forn ho faig així:
3' a 250ºC
6' a 180ºC
1' amb el forn apagat.
Aneu en compte al desmotllar, que si s'ens trenca ens surtirà tot el líquid.
Normalment s'acompanya amb gelat, un costrast fresc. A mi m'agrada amb maduixes...
Aneu en compte al desmotllar, que si s'ens trenca ens surtirà tot el líquid.
Normalment s'acompanya amb gelat, un costrast fresc. A mi m'agrada amb maduixes...
Espero que os hagi agradat! Bon profit!!!!!!!
buenisima receta¡¡
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
Eliminaque pinta que tiene esto!!!lo provare seguro!ya te contare como ha quedado. Besos
ResponElimina