Flam d'ou

Aquesta és una recepta fàcil, que segur que a molts os agrada.

Ingredients per el flam:
5 ous
750ml de llet (amb llet de cabra queda més saborós)
10 cullerades de sucre com a mínim o 5 cullerades de llet condensada, al gust.


Ingredients per el carmel:
3 cullerades de sucre
unes gotetes d'aigua

CARMEL:
- Coure el sucre fins que es torni marronós, no NEGRE! que deseguida se'ns pot cremar.
Quan tinguem el sucre llest el posem en el motlle o motlles de flam.

FLAM:
- Mesclem els demés ingredients: ous, llet i sucre, i ho afegim al motlle.

Amb el forn calent a 200ºC posarem el flam al bany maria durant 1h o 2h, depenent del motlle.
Anirem punxant de tant en tant fins que ens quedi quallat.


Guardeu-lo a la nevera, el desmotllem en fred i just abans de menjar-lo, per evitar que la gravetat influeixi en la forma del flam.






I llest!! 
sol, amb nata, gelat, fruita.... a gaudir!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada